Temel Yabancı Dil: YDİ101/YDi105/YDİ109/113 ve YDA101/YDF101 ve YDİ/YDA/YDF201
kodlu İngilizce/Almanca/Fransızca dersleri
Değerli öğrencilerimiz,
Temel Yabancı Dil İngilizce/Almanca/Fransızca Arasınavı tüm fakülte/yüksekokullarda e-sınav şeklinde yapılacaktır.
E-SINAVA GİRİŞ sekmesini http://orgun.ankara.edu.tr adresindeki sanal ders sayfanızın en başında bulacaksınız. Yani e-sınava internet üzerinden ders sayfanızda gireceksiniz.
Bu nedenle sanal derslerinize önceden katılmanız, ders kayıtlarını izlemeniz, ders sayfanızdaki çalışmaları yapmanız e-sınava hazırlık için gereklidir.
E-SINAVA İNTERNET BAĞLANTISININ OLDUĞU, SESSİZ VE SAKİN OLMASI ŞARTIYLA HERHANGİ BİR YERDE (evde, yolda, otobüste, kafede, okul bahçesinde vs) GİREBİLİRSİNİZ. İnternet bağlantınızın sağlam olmasına, kesintilerin olmamasına dikkat
edin. 7 gün süre tanındığı için internet bulamadım, internet koptu vs mazeret kabul edilmeyecektir ve bu sınavın bu nedenlerle mazeret sınavı olmayacaktır.
Sınav günü ve saati geldiğinde e-sınavınız aktifleşir ve sınavınıza başlayabilirsiniz. E-SINAVA girme tarih aralığı: Temel Yabancı Dil derslerinin e-sınavı 11 Kasım 2019 pazartesi saat 09.00 da başlar ve 17 Kasım 2019 Pazar 22.00 de biter. Bu 7 gün boyunca
istediğiniz saatte sınava katılabilirsiniz. Ancak sınava başladığınızda sınav süreniz de geri saymaya başlar. Bilgisayarınızı kapatıp ara verseniz dahi bu geri sayım devam eder, durmaz. Sınav süresi İngilizce 30 soru/25 dakika, Almanca 30 soru/30 dakika, Fransızca
25 soru/30 dakika. Sınavlarda çoktan seçmeli soru bulunmaktadır. Her öğrenciye farklı sorular sorulacaktır.
e-sınava bu 7 gün içinde 2 kere girme hakkınız vardır. Bir teknik sorun karşısında ikinci hakkınızı da kullanabilirsiniz ya da isteğinize bağlı olarak bu sınava ikinci kez girebilirsiniz. Sınava bir ya da iki kez girmek size kalmış bir şey. Her iki sınavınızda da farklı sorular sorulacaktır. Yüksek aldığınız not geçerli olacaktır.
E-sınav ile ilgili sorularınızı bekhasan@yahoo.com adresine yazınız. Lütfen şu bilgilerinizi yazmadan soru yöneltmeyin, cevap almanız mümkün olmaz: ad-soyad, öğrenci numarası, fakülte/yüksekokul adı, ders kodu ve şube adı (Ör: Fen 2.3), hocanızın
adı ve sorunuzun detayı. e-arasınavı son güne bırakmayın, yığılma nedeniyle sisteme giremeyebilirsiniz. Ayrıca sanal ders sayfanıza daha önceden girerseniz sayfanızda bir teknik sorun varsa önceden başvurup çözdürürsünüz. Sınav sırasında sayfanızdaki teknik sorunları
çözmek için çok geç kalınmış oluyor. Sisteme ilk kez girenler, çıkan anketi doldurmadan sanal ders sayfasına girip testi yapamazsınız. Bilginize.
*e-sınav sonuçlarınızı sınav bitiminde öğrenemezsiniz (sınav sonunda çıkan önizlemeye izin verilmedi uyarısı bu anlama gelir). En az 3 hafta sonra OBS’de biz ilan edeceğiz.
*e-sınava girmek için www.orgun.ankara.edu.tr sitesindeki ders sayfanıza girin, sayfanızın en başındaki sekmelerin arasında olan arasınav sekmesine tıklayın. www.orgun.ankara.edu.tr sitesine OBS kullanıcı adı ve OBS şifrenizle girebilmelisiniz. Eğer OBS’de bu dersleri seçtiyseniz kaydınız otomatik olarak 2 orgun.ankara.edu.tr’ye aktarılıyor. Eğer www.orgun.ankara.edu.tr’ e giremiyorsanız OBS’de bu ders seçimini yapmamışsınızdır. Bu durumda OBS de bu dersi seçip seçmediğinizi kontrol edin, eğer OBS’de göremiyorsanız kendi öğrenci işlerinize başvurun. Dersi OBS de doğru seçmek ve orgun.ankara.edu.tr sitesinde doğru şubede kaydının bulunması öğrencinin sorumluluğundadır. Hata varsa bunu önceden kontrol edip düzelttirmesi gerekir. Mazeret sınavı: e-arasınavın mazeret sınavına girebilmek için 11-17 Kasım arasını kapsayan 7 günlük doktor raporunu fakültenize vereceksiniz, onlar onaylarsa bizlere resmi yazı ile sınava girebileceğinizi bildirecekler. Bu prosedür gerçekleşirse ilan edeceğimiz tarihte Gölbaşı’nda Yabancı Diller Yüksekokulu’nda kağıt-kalem şeklinde mazeret sınavınız yapılır. Mazeret sınavı e-sınav şeklinde yapılmaz.
Başarılar dileriz.
Hasan Satılmışoğlu